Αυχενικό Σύνδρομο

Ονομάζουμε αυχενικό σύνδρομο (αγγλικάneck pain), όχι μια συγκεκριμένη πάθηση, αλλά μια ομάδα ενοχλημάτων γύρω από τον αυχένα, πού περιλαμβάνει αυχεναλγία, δυσκαμψία, αντανακλώμενο πόνο, νευραλγίαπονοκέφαλο, εκφύλιση των δίσκων της αυχενικής μοίρας και ζάλη.

Περισσότερα...

Αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο

Το αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο περιγράφει μια σειρά από συμπτώματα στην περιοχή του αυχένα αλλά και στην εν γένει γύρω περιοχή (ώμοι, ωμοπλάτες, άνω κορμός), που προκαλούνται από παθήσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Το 60-70% του πλυθησμού κάποια στιγμη της ζωής του θα αποκτήσει συμπτωματολογία απο την περιοχή του αυχένα.

Περισσότερα...

Διάστρεμμα

Διάστρεμμα της ποδοκνημικής αρθρώσεως (αγγλικά ankle strain, ankle sprain) ονομάζεται η τραυματική ρήξη (διατομή) διαφόρων συνδέσμων της αρθρώσεως, αλλά χωρίς κάταγμα στα οστά. Ενίοτε όμως, ένα διάστρεμμα της ποδοκνημικής συνυπάρχει με κάταγμα οστού, οπότε πρόκειται για μικτή τραυματική βλάβη.

Περισσότερα...

Επικονδυλίτιδα

Η τενοντίτδα αγκώνα, γνωστή και ως επικονδυλίτιδα αφορά την φλεγμονή των τενόντων που περιβάλλουν τον αγκώνα υποστηρίζοντας την κίνηση του και είναι μία από τις κυριότερες αιτίες που ευθύνονται για τον πόνο στον αγκώνα κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες.

Περισσότερα...

Θλάση

Η κάκωση – τραυματισμός των μυών  στον ανθρώπινο οργανισμό ονομάζεται θλάση. Οι θλάσεις συμβαίνουν περισσότερο στη περιοχή του μυοτενοντίου τμήματος (εκεί που συνδέεται ο μυς με τον τένοντα) και λιγότερο στην κύρια μάζα του μυός. Ετυμολογικά <θλάση> σημαίνει <χτύπημα>.

Περισσότερα...

Μηνίσκος

Ανάμεσα στην κνήμη και στους μηριαίους κονδύλους υπάρχουν οι μηνίσκοι, δύο ημισεληνοειδείς ινοχόνδρινες δομές, ο έσω μηνίσκος και ο έξω μηνίσκος. Ο ρόλος τους είναι πολύ βασικός, αφού χωρίς αυτούς δεν θα πραγματοποιούνταν η απορρόφηση κραδασμών συνολικά στο γόνατο.

Περισσότερα...

Οσφυαλγία

Η οσφυαλγία, από τις λέξεις οσφύς (μέση) και άλγος (πόνος),  είναι σύμπτωμα που αφορά κάθε πόνο στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης (στη μέση), ανεξάρτητα από την αιτία που τον προκαλεί και από την οποία το 80% των ανθρώπων επηρεάζεται κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Περισσότερα...

Πελματιαία περιτονία

Η πελματιαία περιτονία  είναι μια πυκνή ινώδης ταινία συνεκτικού ιστού που ξεκινά από την πτέρνα και εκτεινεται εως και κατω απο τις κεφαλες των πεντε μεταταρσιων, εκει δηλ. που αρχιζουν τα δακτυλα. Η πελματιαία απονεύρωση είναι το κεντρικό τμήμα της πελματιαίας περιτονίας

Περισσότερα...

Πονοκέφαλος- Ημικρανία

Κεφαλαλγία είναι ο πόνος στην κεφαλή ο οποίος εντοπίζεται πάνω από τα μάτια ή από τα αυτιά ,στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στο άνω τμήμα του αυχένα. Υπάρχουν δυο τύποι κεφαλαλγιών :οι πρωτοπαθείς, οι οποίες δε σχετίζονται με κάποια ασθένεια και οι δευτεροπαθείς που σχετίζονται.

Περισσότερα...